Dobro došli na naš novi portal 0

Dragi čitatelji,

želimo vam dobrodošlicu na naš novi portal posvećen osobnim financijama. Potkraj 2014. godine skupina dugogodišnjih urednika i novinara odlučila je pokrenuti nove medijske projekte. U promišljanju novih projekata rukovodili smo se dvjema idejama: prva je bila da oni budu primarno digitalni, jer današnje generacije većinu sadržaja konzumiraju putem svojih računala i mobilnih uređaja. Druga misao vodilja je bila da naši projekti ne budu klasični news portali, već da budu korisni i savjetodavni, odnosno da direktno utječu na poboljšanje kvalitete života naših čitatelja.

Tako je nastao naš prvi portal Stratego, prvi hrvatski portal za produktivnost. U početku je mnogima bilo čudno što smo našu digitalnu pustolovinu odlučili započeti portalom koji je potpuno drugačiji od svega postojećeg na hrvatskom medijskom tržištu: nije bio senzacionalistički i žut, već je bio usmjeren na mlađu i srednju generaciju poslovnih ljudi koji žele živjeti i raditi brže, bolje, uspješnije i – produktivnije. Statistike o posjetama su nam pokazale da je portal ubrzo pronašao svoju vjernu publiku a uspješno je pronalazi i danas: Stratego svakodnevno raste, a onaj tko se tek danas našao na njemu ima mogućnost pročitati više od tisuću zanimljivih tekstova koji nimalo ne gube na svojoj vrijednosti.

Godinu kasnije, odlučili smo se na eksperiment: odabrali smo pedesetak najčitanijih tekstova i ukoričili ih u knjigu “100 savjeta za produktivnost”. Knjiga je rasprodana u samo nekoliko mjeseci i to nam je bio znak da su naši čitatelji prepoznali njezinu vrijednost, te da mix digitalnog (portal) i tiskanog (knjiga) ima itekako smisla.

Budući da na portalu Stratego imamo vrlo čitanu rubriku posvećenu novcu i financijama, shvatili smo da čitatelji žele informacije o tim temama, ali pisane na jednostavan, pitak i zanimljiv način. Više od godinu dana intenzivno smo radili na projektu koji će biti posvećen jačanju financijske pismenosti naših čitatelja: knjizi “Vodič kroz osobne financije” i internetskom portalu “Osobne financije”. Oba projekta dobila su “zeleno svjetlo” tek u trenutku kad smo bili apsolutno sigurni da smo postigli najvažniji cilj – da svi tekstovi budu jasni i zanimljivi najširoj publici, od tinejdžera do najstarijih generacija. Premda se to naoko čini kao jednostavan zadatak, vjerujte da uopće nije: pokušajte zainteresirati prosječnog srednjoškolca za tematiku kupovine nekretnine ili umirovljeniku objasniti što su kriptovalute, pa će vam biti mnogo jasnije o čemu pričamo.

Naša nova knjiga “Vodič kroz osobne financije” ovih je dana napokon krenula u distribuciju širom Hrvatske, osim u knjižarama možete je naći i na gotovo svakom kiosku Tiska. Istovremeno, lansirali smo i ovaj portal sa željom da on bude nastavak i nadgradnja knjige – knjizi ne možete dodavati stranice i nove tekstove, pa ćete sve to odsad moći naći na ovoj internetskoj adresi.

Nadamo se da će vam naši članci biti zanimljivi i korisni, a pozivamo vas i da sudjelujete u kreiranju portala – u rubrici “Pitanja i odgovori” objavljivat ćemo informacije koje baš vi tražite!

Urednici i novinari portala “Osobne financije”